>

Middenformaat #08 Ors (Frankrijk)

Wilfred Edward Salter Owen MC sneuvelde op 4 november 1918 aan de oever van het Sambre-Oise kanaal. Precies een week voor het einde van de Eerste Wereldoorlog. Hij ligt begraven op het gemeentekerkhof van Ors (Departement du Nord, Nord-Pas-de-Calais). Voor dapperheid en getoond leiderschap bij een operatie een maand eerder in de buurt van Joncourt werd Owen in 1919 postuum onderscheiden met het Military Cross: 2nd Lt, Wilfred Edward Salter Owen, 5th Bn. Manch. R., T.F., attd. 2nd Bn. For conspicuous gallantry and devotion to duty in the attack on the Fonsomme Line on October 1st/2nd, 1918. On the company commander becoming a casualty, he assumed command and showed fine leadership and resisted a heavy counter-attack. He personally manipulated a captured enemy machine gun from an isolated position and inflicted considerable losses on the enemy. Throughout he behaved most gallantly.

Wilfred Owen--3
Wilfred Owen--4

Zoeken


Follow Aldus Projecten on Twitter