>

Middenformaat #13 Duitse militaire begraafplaats, Lommel (België)

In Lommel, vlak onder Eindhoven, ligt de Deutsche Kriegsgräberstatte Lommel. Hier liggen ruim 38.000 gesneuvelde Duitse militairen uit de Tweede Wereldoorlog. Lommel is hiermee de grootste Duitse militaire begraafplaats buiten Duitsland. Er liggen ook 542 soldaten begraven die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Aanvankelijk herkende ik de begraafplaats niet op de foto’s en vond ik nergens aantekeningen daaromtrent. Navraag bij de Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge over de twee enige herkenbare graven, die van Ludwig Herzhauser en Werner Schäffer, bevestig de de locatie van hun graf. Ludwig Herzhauser, onderofficier, werd geboren op 14 juli 1920 en sneuvelde of raakte vermist op 20 september 1944. Werner Schäffer, eveneens onderofficier, werd geboren op 16 juli 1913 en sneuvelde of raakte vermist op 21 oktober 1944. Details volgen…

Duitse militaire begraafplaats-212
Duitse militaire begraafplaats-213
Duitse militaire begraafplaats-214
Duitse militaire begraafplaats-215
Duitse militaire begraafplaats-216
Duitse militaire begraafplaats-218
Duitse militaire begraafplaats-220
Duitse militaire begraafplaats-221
Duitse militaire begraafplaats-219

Zoeken


Follow Aldus Projecten on Twitter