>

Middenformaat #07 St. Symphorien Military Cemetery, Mons (België)

St. Symphorien Military Cemetery ligt ten oosten van Mons. Het is om meerder redenen een bijzondere plek. Naast 229 Commonwelth graven liggen er ook 284 Duitse militairen begraven. Op de gebruikelijke ordening van de Commonwelth begraafplaatsen is St. Symphorien Military Cemetery een opvallende uitzondering. Dat is mede te danken aan Jean Houzeau de Lehaie (1867-1959) die bijdroeg aan het ontwerp van deze begraafplaats. Aan bioloog en plantkundige Jean Auguste Hippolyte Houzeau de Lehaie hebben we ook veel van de Eurropese winterharde bamboesoorten te danken…

St. Symphorien Military Cemetery-149
St. Symphorien Military Cemetery-150
St. Symphorien Military Cemetery-154
St. Symphorien Military Cemetery-155
St. Symphorien Military Cemetery-152

Zoeken


Follow Aldus Projecten on Twitter